Igen, vegyes falazat és födém kialakítható!

Például függőleges beton pillér plusz vízszintes beton koszorú, porotherm födém plusz porotherm áthidaló stb.

Vályogpor + Sixbau adalék + víz + szerkezetépitőcsavar 6x240 mm süllyesztettfejű tx30

A könnyűbeton Gpanel szigetelő és épitőlemezek az épületek utólagos szigetelésre is alkalmasak. Előnyei: vakolható, hőmegtartó és páraeresztő.

Ipari csarnokok utólagos kivitelezése, a mennyezet és a tartó oszlopok eltakarása, a 8 cm-es polisztirol beton lapokkal lehetséges, amely tudja az acélvázas épületszerkezetek, ipari csarnokok, raktárak utólagos tűzvédelmét és hőszigetelését. Ez a megoldás olcsóbb mint a tűzgátló gipszkarton és kőzetgyapot. Rétegrend kialakítás előírás szerint! A termékek beépítéséhez 1,5 mm vastag tűzi horganyzott acélból készített profilok és kiegészítők tartoznak.

Előtte

Utána

Rétegrend

  • Mindössze 6 db szükséges 1 m2 falazat megépítéséhez
  • Jobb a hőszigetelő képessége (U=0.18 W/m2K)
  • Nem érzékeny a nedvességre
  • A gBlock tégla csak sérül, de nem törik
  • Falazás 0 fok alatt is lehetséges
  • Újrahasznosítható 100%-ban

Építési technológiánk alapja a speciális polisztirol adalékanyagú könnyűbeton, amelyből számos előnyös tulajdonsága miatt különböző termékeket, építőlemezeket, válaszfalakat és falazóelemeket gyártunk és forgalmazunk. A polisztirolbeton nagyon jó hőszigetelő, időtálló, könnyű, igen jó páraáteresztő képességű, könnyen alakítható építőanyag, ezért kiváló alapanyag falazóelemek és egyéb építőipari termékek készítéséhez. A polisztirol adalékos könnyűbetont az ötvenes években feljesztették ki a német BASF cégnél, ahonnan rövid idő alatt világszerte elterjedt. A polisztirolbeton számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ám annak dacára, hogy szinte az építőiparban mindenhol ismeretes, messze nem aknázzák ki még a benne lévő lehetőségeket. Számos országban alkalmazzák előszeretettel magasépületek építésénél, acélszerkezetes szállodák, irodaházak falazataihoz, mezőgazdasági épületekhez és rengeteg családi házhoz megbízhatósága, kiváló hő és páratechnikai tulajdonságai, tartóssága, jó alakíthatósága, tűzállósága és egyéb jó tulajdonságai miatt. Hazánkban a könnyűbetont leginkább zsákos, vagyis ömlesztett formában ismerik és forgalmazzák, mint beton adalékszer, változó testsűrűségű könnyűbetonok készítéséhez, feltöltésekhez, padlások, tetőterek utólagos hőszigeteléseként stb. A legjellemzőbb felhasználási mód mellett azonban számos egyéb alkalmazási lehetőség is kínálkozik, ezért társaságunk az országban egyedülálló módon késztermékeket, vagyis gBlock falazóelemeket, előregyártott gWall válaszfalakat és gPanel építő lemezeket is készít polisztirol könnyűbetonból melyeket a TERMÉKEK menüpont alatt ismertetünk részletesebben.

A legnagyobb különbség a falazat felépítésében rejlik, mert míg a készházak klasszikus réteges falszerkezettel készülnek, addig a SIXBAU tömör és homogén falszerkezetet alkalmaz. A két műszaki megoldás alapjaiban különbözik egymástól. Általánosságban elmondható, hogy a homogén falszerkezeteknek számos előnyük van a különböző rétegekből készülő úgynevezett szendvics szerkezetekkel szemben. Kiemelhető ezek közül az építkezés alatt elkövethető hibalehetőségek minimális előfordulása, a hosszú távú megbízhatóság és egyenletes komfort az épület egész élettartama során, a tömör falazat rágcsálóktól, rovaroktól és egyéb kártevőktől való mentessége, továbbá a falak érzéketlensége a beázásokra, nedvesedésekre, szemben a szendvicsszerkezetekkel. További nem elhanyagolható különbség az is, hogy míg hazánkban a könnyűszerkezetes épületek várható élettartama 25 évben van meghatározva, úgy ez a SIXBAU épületszerkezetek esetén 50 év, vagyis kétszer annyi ideig használható biztonsággal egy SIXBAU épület, mint egy könnyűszerkezetes ház.

A gPanel 8 cm vtg könnyűbeton építőlemez alkalmas elfalazáshoz, azonnal burkolható, vagy glettelhető és festhető is

Természetesen alkalmas, egy és kétszintes épületek is épülnek SIXBAU BLOCK építési rendszerrel

A nyílászárók rögzítése a hagyományos módon történik rögzítőcsavarokkal, amik az ablakkeret kávaelemekkel takart acél profiljaihoz csatlakoznak

B30 fal + 10 cm hőszigetelésnél hőátbocsátási tényező: U=0.30 W/m2K SIXBAU gBlock 41 cm vtg. falazat esetén ugyanez U= 0.18 W/m2K Tehát a mi falszerkezetünk majdnem kétszer jobb hőszigetelő, mint a B30tégla +10cm polisztirol hőszigetelésből készített falszerkezet

A SIXBAU falazatban nem jelent problémát a tárgyak, polcok, stb. rögzítése. Az általunk gyártott polisztirol beton elemekhez (téglák, válaszfalak, építőlemezek) igény esetén mellékelünk rögzítéstechnikai segédletet. Lényeges, hogy a rögzítendő súlyra méretezett, a kereskedelemben beszerezhető dűbeleket, és hozzá való csavarokat használjunk, lehetőleg megbízható gyártótól (pl. a Fischer termékei kiválóan alkalmasak ezen feladatokra)

A tömör és homogén polisztirolbeton falszerkezet nem lakóhelye a rágcsálóknak és kártevőknek, madarak és rovarok sem költöznek bele, nem választják azt élőhelyül.

Az NMÉ (nemzeti műszaki értékelés) alapján 50 év az általunk gyártott polisztirolbeton termékek élettartama.

A SIXBAU gBlock falazat páradiffúziós értéke igen közel áll a vályog tégláéhoz, tehát a falazat könnyen és nagyon hasonló mértékben engedi átengedi a párát, mint a vályogtégla falazat. Az A-37/2015 ÉMI által kiadott Nemzeti Műszaki Értékelés (NMÉ) 2.3 pontja alapján: a páradiffúziós érték 7-10 közé esik. (MSZ EN 12086-2013) A vályogfalazatra vonatkozó páradiffúziós érték ehhez hasonlóan 5-10 közötti értéket mutat.

A SIXBAU termékei országosan is elérhetők lesznek, addig pedig megtalálhatja a Szerelvénybolt Kft. egyes üzleteiben, valamint megrendelhető és átvehető a gyárban, Röszkén is.

A Thermo-burokkal az alacsony energiaigényű épületek, illetve a passzív házak építhetők. A Thermo-burok rendszer majdnem teljesen zárt, levegőt és párát át nem eresztő burok az épület körül. Alkalmazása esetén kényszer szellőztető berendezések használata szükséges. A Thermo-ház levegő és páraáteresztő, azaz filtrációs képességgel bíró épületszerkezeti kialakítás melynél nem szükséges a kényszer szellőztetés alkalmazása, így természetesebb friss levegő és komfort biztosítható.

Hővezetési tényező (λ): 0,068 – 0,075
Hőkapacitás (c): 1,6 + - 0,2 kJ kg -1 K -1
Páradiffúziós ellenállás (μ): 5 - 10
Kapilláris vízfelvétel (wt): 1,8 - 2,6