Polisztirol

A SIXBAU Polisztirolbeton:

Építési technológiánk alapja a speciális eljárással készített polisztirol adalékanyagú könnyűbeton, amelyből számos előnyös tulajdonsága miatt különböző termékeket, gPanel építőlemezeket, gWall válaszfalakat és gBlock falazóelemeket gyártunk és forgalmazunk.

A polisztirolbeton nagyon jó hőszigetelő, időtálló, könnyű, igen jó páraáteresztő képességű, könnyen alakítható építőanyag, ezért kiváló alapanyag falazóelemek és egyéb építőipari termékek készítéséhez.

A polisztirol adalékos könnyűbetont az ötvenes években feljesztették ki a német BASF cégnél, ahonnan rövid idő alatt világszerte elterjedt. A polisztirolbeton számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ám annak dacára, hogy szinte az építőiparban mindenhol ismeretes, messze nem aknázzák ki még a benne lévő lehetőségeket. Számos országban alkalmazzák előszeretettel magasépületek építésénél, acélszerkezetes szállodák, irodaházak falazataihoz, mezőgazdasági épületekhez és rengeteg családi házhoz megbízhatósága, kiváló hő és páratechnikai tulajdonságai, tartóssága, jó alakíthatósága, tűzállósága és egyéb jó tulajdonságai miatt.

Hazánkban a könnyűbetont leginkább zsákos, vagyis ömlesztett formában ismerik és forgalmazzák, mint polisztirol alapanyagú betonadalék szer, változó testsűrűségű könnyűbetonok készítéséhez, feltöltésekhez, padlások, tetőterek utólagos hőszigeteléseként stb. A legjellemzőbb felhasználási mód mellett azonban számos egyéb alkalmazási lehetőség is kínálkozik, ezért társaságunk az országban egyedülálló módon késztermékeket, vagyis falazóelemeket, előregyártott válaszfalakat és hőszigetelő paneleket is készít polisztirol könnyűbetonból melyeket a TERMÉKEK menüpont alatt ismertetünk részletesebben.