cikk képe

Egy ház tetőszerkezetének felépítése még sohasem volt ilyen gyors, kiszámítható és kifogástalan minőségi megoldásokon alapuló. A SIXBAU Magyarországon egyedülálló minőségben gyárt megrendelésre komplett szeglemezes tetőszerkezeteket Ausztriából szállított KVH minőségű alapanyagból, svéd gyártástechnológiára alapozva.

A digitális tervek alapján elkészült tetőszerkezetek a helyszínen gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Megrendelőik között a tetőszerkezetben kompromisszumoktól mentes minőséget, időtállóságot és maximális statikai biztonságot kereső magánemberek mellett az intézményi, vállalati partnerek egyaránt megtalálhatók itthon és a környező országokban.

Hogyan készülnek a SIXBAU szeglemezes tetőszerkezetek?

A SIXBAU által gyártott szeglemezes tetőszerkezet Ausztriából beszállított alapanyagok felhasználásával, svéd technológiát alkalmazva készül. Kompromisszumokat nem tűrő minőségbiztosítási rendszerük a gyártás minden fázisába beépített ellenőrzések révén garantálja azt, hogy az elkészült tetőszerkezet ellenálljon a legzordabb körülményeknek is. A gyártástechnológia 5 meghatározó lépése a következő:

1. Minőségi alapanyagok Ausztriából:

A KVH minősítésű fagerendák zárt kamionban, tökéletesen száraz állapotban, Ausztriából érkeznek a gyárba, ahol hitelesített digitális nedvességmérővel ellenőriznek minden egyes darabot. Az alapanyag már látványát tekintve is jelentősen eltér attól, amit egy átlagos tetőszerkezet során használt faanyag mutat, a magas minőség egyértelműen észrevehető, illetve tapintható.

2. Gyártás digitális tervek alapján, svéd technológiával:

A fokra és milliméterre pontos tetőszerkezeti elemek gyártása a tervező által átadott digitális tervek alapján készül. A számítógéppel vezérelt svéd RANDEK szabászgép a betáplált terv alapján elképesztő precizitással vágja méretre a tetőszerkezet faelemeit.

3. Felületkezeléssel a még jobb tartósságért:

A tetőszerkezet megfelelő tűzgátlását, valamint penész-, gomba- és rovar-ellenállóságát a speciális védőszerben áztatás garantál, melyen minden faelem átesik.

4. Készre szerelés milliméter pontosan:

A faszerkezet száradását követően az összeszerelési tervek alapján kezdődik meg a tetőszerkezet összeállítása. Ezután elkezdődik az előírt méretek szögek és illesztési hézagok ellenőrzése. Olyan, milliméter pontos illeszkedés az elvárás, hogy a kivitelezési helyszínen utólagosan semmilyen korrekcióra ne legyen szükség.

5. Prés alatt:

Szemben a hagyományos megoldásokkal, ahol a tetőszerkezet kialakítása során a faszerkezetek illesztését és egymáshoz történő rögzítését emberi erővel a helyszínen végzik, a SIXBAU ezt présgéppel teszi. Az összeszerelési rajzon szereplő méret és pozíció meghatározása alapján a szeglemezeket a megfelelő elemekkel 150 bar nyomás alatt milliméter pontossággal, préseléssel rögzítik. Természetesen a folyamat végén újabb minőség-ellenőrzés következik.

Miért ajánljuk a SIXBAU szeglemezes tetőszerkezet megoldásait?

Pontosság és precizitás

A gyári körülmények között készült megoldás, ötvözve a legkorszerűbb svéd gépekkel, garantálja a precíz és kiszámítható végeredményt. Gyakorlatilag selejtmentesen, kifogástalan minőségben gyártja le a tervezők digitális tervei által megálmodott szeglemezes tetőszerkezetet. A SIXBAU által gyártott és forgalmazott szeglemezes tetőszerkezet nemcsak technológiájának részeként, hanem bármely más rendszerre, önállóan applikálható.

Igazolt minőségű

A SIXBAU teljes gyártóbázisa rendelkezik azokkal az ÉMI minősítésekkel és engedélyekkel, melyek nemzetközi mércével mérve is garantálják a gyártás minőségi, mennyiségi és folyamatokat érintő elvárásait – az első lépéstől egészen az utolsóig. Az alapanyagok és gépek szintén minősített forrásból érkeznek.

Gyors

A komplett SIXBAU tetőszerkezetet napra pontosan, akár 1 nap alatt is el tudják készíteni, köszönhetően a gyártástechnológiájuknak. Az elemek előállítása gyári körülmények között, tervezetten zajlik. A gyártás kiszámíthatósága mellett a helyszíni összeszerelés is gyors. Egy átlagos méretű családi ház esetében 1 nap alatt a komplett tetőszerkezet felépíthető.

Takarékos

A számítógéppel támogatott, precíz gyártástechnológiából adódóan a szeglemezes tetőszerkezet elemeinek összeállítása során a hagyományos megoldásokhoz képest gyakorlatilag nem képződik felesleges anyag, így a fa felhasználása sokkal optimálisabb.

A szeglemezes tetőszerkezeteket a fenti előnyökön túl azoknak ajánljuk, akik tágas, nyitott belső terű, egyedileg méretezett, tartós és teherbíró tetőt és tetőteret álmodtak meg. Emellett az alacsony mediterrán jellegű tetőszerkezeteknél is használható.

A SIXBAU-ról

A 16.000 négyzetméteres gyárkomplexumban a gyári körülmények között elkészített, majd a helyszínen könnyen és pillanatok alatt összeállítható, kimagasló minőségű szeglemezes tetőszerkezet mellett a SIXBAU más építőanyag technológiai megoldásokat is kínál. A cég minőségpolitikáját szem előtt tartva energiahatékony, innovatív, környezetbarát építőanyag megoldásokkal járul hozzá az egészséges, fenntartható otthonok építéséhez. A járható, privát tetőteraszra is alkalmas acélgerendás lapostető megoldásai mellett polisztirolbeton készítésével is foglalkozik a márka. Utóbbi jelentős előnye, hogy a versenytársaihoz képest az elvárt hőszigetelő értékeket utólagos hőszigetelés nélkül képes biztosítani, energiahatékony, környezetbarát, tűzálló és tartós.

A SIXBAU továbbá nemcsak alapanyaggyártást, oktatást, kutatás-fejlesztést, épületszerkezet tervezést végez, hanem a technológiához kapcsolódó gépsorokat, gyártási know-how-t is értékesíti Magyarországon kívül.