cikk képe

Egy épület tetőszerkezetének felépítése hagyományos ács technológiával komoly tudást és tapasztalatot igénylő szakmunka. Bonyolultabb alaprajzok esetén a tető elkészítése különösen időigényes, jelentős élőmunkával jár és számos hibalehetőséget tartalmazhat a felhasznált anyagok minőségétől kezdve a munkavégzés legutolsó mozzanatáig.

A SIXBAU előre gyártott tetőszerkezetei gyors és tökéletes megoldást nyújtanak az építtetőnek, kompromisszumok nélküli minőség garanciája mellett. A legkorszerűbb svéd gyártástechnológiájának köszönhetően kifogástalan minőségben, kiszámíthatóan és pontosan készülnek a tetők. Az előre gyártott SIXBAU szeglemezes tetőszerkezetek a helyszínen akár egyetlen nap alatt is összeszerelhetők, jelentősen csökkentve ezzel a kivitelezési időt, melyet az alábbi példán keresztül szemléltetünk.

Egy szegedi családi ház építése során a sűrűn beépített környezet, vagyis a meglévő épületek szomszédsága, a tető összetettsége, valamint a szűkös időkeret miatt a hagyományos szerkezetek alkalmazása helyett SIXBAU építési technológiára, illetve szeglemezes tetőszerkezetre esett a választás. A döntésnek köszönhetően a kihívást jelentő körülmények és a speciális adottságok sem okoztak akadályt a kivitelezés során. A hozzávetőleg 120 m2 alapterületű kétszintes családi ház végül igen rövid idő - mindössze három hónap - alatt készült el.

Szeglemezes tetőszerkezetek a SIXBAU-tól

Az egyedi megrendelésekre, gyári körülmények között készülő szeglemezes tetőszerkezetek Ausztriából beszállított KVH minőségű alapanyagok felhasználásával, svéd technológiát alkalmazva készülnek el. A magas minőségű tetőszerkezetek a precizitásról és pontosságáról ismert, svéd Randek gépeken készülnek. A megálmodott tetőszerkezet digitális tervei alapján a gyártás folyamatos minőség-ellenőrzés mellett nagyfokú precizitással történik. A gyártási folyamat optimalizált, a klasszikus ácsolt tetőszerkezetekkel szemben gyakorlatilag hulladékmentes.

A kész tetőszerkezet megfelelő tűzgátlását, valamint penész-, gomba- és rovar-állóságát a faanyagok speciális vegyszerrel történő merítéses kezelése biztosítja. Az előkészített alapanyagot a száradást követően a tervek alapján méretre szabják és szükség szerint megmunkálják. Ezt követi a tartószerkezetek összeállítása és a szeglemezek tervek szerint történő besajtolása. Az elkészített SIXBAU szeglemezes tetőszerkezetek a kivitelezés helyszínén további korrekciók nélkül, gyorsan és egyszerűen összeszerelhetők.

Kiknek ajánljuk a SIXBAU-t?

A SIXBAU gyártástechnológia precizitása és gyorsasága eredményeképp akár néhány nap alatt elkészülhet egy komplett családi ház tetőszerkezete, ezért mindazoknak ajánljuk, akik gyorsabb, egyszerűbb építkezést szeretnének magas minőség és biztonság garanciája mellett.

Építészeti szempontból a szeglemezes tetőszerkezetek előnye a hagyományos tetőkhöz képest, hogy nem igényelnek közbenső alátámasztást, így az alattuk lévő terek kötöttségek nélkül, az építtető fantáziája szerint alakíthatók, akár utólagosan is. Továbbá mivel a szeglemezes tartókból összeállított tetőszerkezet egyben födémszerkezet is lehet, így megspórolható a zárófödém ára, ami összességében jelentős előnyt eredményez a hagyományos technológiák alkalmazásához képest.

A SIXBAU megrendelői között a tetőszerkezetben kompromisszumoktól mentes minőséget, időtállóságot és maximális statikai biztonságot kereső magánemberek mellett az intézményi, vállalati partnerek egyaránt megtalálhatók itthon és a környező országokban.