Árajánlatot kérek

Az otthonfelújítási támogatások mindig is népszerű témát jelentettek a lakástulajdonosok körében, és a 2024-es év új lehetőségeket hozott a családi házak tulajdonosai számára. A kormány bejelentette, hogy az 1990 előtt épült ingatlanok tulajdonosai pályázhatnak a legújabb támogatási programra, melynek keretösszege 108 milliárd forint.

SIXBAU Otthonfelújítás banner

A támogatás részletei

 • Összeg: Akár 6 millió forint támogatás, melynek egy része (maximum 3,8 millió forint) vissza nem térítendő, míg a másik része kamatmentes kölcsön.
 • Cél: Az ingatlanok energetikai korszerűsítése, legalább 30%-os energetikai megtakarítás elérése.
 • Feltételek: A támogatásra 1990. december 31. előtt épült családi házak esetében lehet pályázni, és az igénylőnek 2024. május 1-je óta életvitelszerűen ott kell laknia.

SIXBAU Otthonfelújítás

Várhatóan milyen dokumentumok lesznek szükségesek az otthonfelújítási támogatás igényléséhez?

 • Munkáltatói jövedelemigazolás
 • Ingatlan tulajdoni lapja
 • Érvényes személyi igazolvány, lakcímkártya
 • Nemleges igazolás adótartozásról (A tervezet alapján nem lehet a bruttó minimálbért meghaladó köztartozása az igénylőnek).
 • öbb tulajdonos, vagy haszonélvezői igénylés esetén tulajdonosi hozzájárulás(ok).

Ajánlott mihamarabb felvenni a kapcsolatot egy energetikai tanácsadóval, aki szakértelmével hozzájárulhat otthonunk energetikai felújításának tervezéséhez. Ő képes lesz felbecsülni, milyen felújítási munkálatokra van szükség, ezek költségeit és az általuk elérhető energia-megtakarítást. A támogatási pályázat hivatalos kiírásakor közzétételre kerül egy szakemberek listája is, amely segítséget nyújthat a megfelelő szakértő kiválasztásában. Fontos megjegyezni, hogy jelen állás szerint csak olyan szakemberekhez fordulhatunk, akik szerepelnek rajta.

SIXBAU Remix

Hogyan pályázhatsz?

A pályázat benyújtásának pontos menetéről és a szükséges dokumentumokról a hivatalos tájékoztatók adnak részletes információt. Fontos, hogy a pályázó rendelkezzen magyar adóazonosító jellel, és az ingatlanban legalább 2024. május 1-je óta lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen.

SIXBAU Otthonfelújítás menete

Forrás: https://otthonfelujitasi-tamogatas.hu/reszletek-a-tamogatas-kapcsan/

Miben segíthet a SIXBAU?

Az új otthonfelújítási program keretében növelheted házad energetikai besorolását a födém-, tetőszerkezet- és aljzatszigeteléssel.

SIXBAU Elérhető megtakarítás

Ehhez tökéletes választás a SIXBAU Remix betondarálék.

A kívánt energetikai hatékonyság előrése érdekében, a megfelelő szigetelés előállításához, a következő alapanyagokra van szükség a helyszínen:

 • SIXBAU Remix keverék
 • SIXBAU AD adalékanyag
 • Cement

A SIXBAU Remixet az építkezés helyszínén könnyedén feldolgozhatjuk betonkeverővel, vagy estrich-géppel.

Tökéletes választás az épület homlokzati szigetelésére a SIXBAU gPanel. Alacsony tömegű, rendkívül sokoldalúan felhasználható könnyűbeton termék. 5-15 cm vastagságban, kétféle táblaméretben érhető el. Utólagos hőszigetelésre is alkalmas, hő megtartó, pára áteresztő.

SIXBAU Remix Otthonfelújítás SIXBAU Panel Otthonfelújítás

Kérdésem van

A fenti adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlatnak.

Miért fontos ez a lépés?

Az új támogatási program nemcsak az otthonok állapotának javítását célozza, hanem hozzájárul az ország energetikai hatékonyságának növeléséhez is. Az energetikai korszerűsítések révén csökkenhetnek a rezsiköltségek, és javulhat az ingatlanok piaci értéke.